לשאלות צור עמנו קשר

הקליקו והתקשרו עכשיו

03-7444422

info@my-trip.co.il

my-trip-logo my-trip-logo
  • דף הבית
  • מי אנחנו
    • המדריכים שלנו
    • מחויבים לאמון הציבור
    • הטבות למועדוני לקוחות
    • תקנון האתר
    • הצהרת נגישות
    • דרושים בתיירות
  • הטיולים שלנו
    • אפריקה
      • טיול לטנזניה
      • טיול למרוקו
      • טיול לרואנדה
      • טיול לאוגנדה
      • טיול למצרים
      • טיול לדרום אפריקה
      • טיול לאתיופיה
      • טיול לזמביה
      • טיול לקניה
      • טיול לבוצואנה
      • טיול למדגסקר
    • אסיה – המזרח הרחוק
      • טיול לויאטנם
      • טיול לדרום קוריאה
      • טיול ליפן
      • טיול לאוזבקיסטן
      • טיול לסרי לנקה
      • טיול לפיליפינים
      • טיול לאיחוד האמירויות
      • טיול להודו
      • טיול לקירגיזסטן‎‎
      • טיול לאזרבייג’ן
      • טיול לארמניה
    • מרכז אמריקה
      • טיול למקסיקו
      • טיול לקובה
      • טיול לגואטמלה
      • טיול לקוסטה ריקה
    • דרום אמריקה
      • טיול לארגנטינה וצ’ילה
      • טיול לאקוודור
      • טיול לגלפגוס
      • טיול לפרו
      • טיול לברזיל
      • טיול לקולומביה
    • אירופה
      • טיול לאירלנד
      • טיול לגאורגיה
      • טיול לאיטליה
      • טיול ללפלנד
      • טיול לאיסלנד
      • טיול למונטנגרו
      • טיול ליוון
      • טיול לרומניה
      • טיול לספרד והפירנאים
  • סוגי טיולים
    • טיולים מאורגנים
    • טיולים מאורגנים בקיץ
    • חגים בחו”ל
    • טיולים פרטיים
    • טיולי משפחות
    • טיול בר בת מצווה
    • טיולי ספארי
    • טיולי ג'יפים בחו"ל
    • גלובל חוויות – טיולי תרבות ומוסיקה
    • טיולים לפי חודש
    • טיולים מאורגנים לפי חודש
    • קרנבלים ופסטיבלים בחו”ל
    • טיולי נשים בחו”ל
    • טיולי ירח דבש
    • טיולים כשרים
    • טיולי תמריץ
  • לקוחות ממליצים
  • המגזין
  • מידע למטייל
    • גלריות
    • תעודת זהות מדינות
    • מפות
    • מזג האוויר
  • צור קשר
סליידר בעקבות הנדידה הגדולה בטנזניה
My trip » מגזין » הנדידה הגדולה ביותר בעולם

הנדידה הגדולה ביותר בעולם

מדובר בהצגה הטובה ביותר בעולם, מחזה טבעי שאין דומה לו, ואף נגדיל ונאמר – חוויה משנת חיים. האדמה רועדת מדהירת מיליוני הפרסות של עדרי גנו, זברות וצבאים הצועדים יחדיו בעקבות הגשמים במאבק השנתי להישרדות, הידוע גם כ"נדידה הגדולה". במהלך תקופה זו מתמלאים מישורי שמורת הסרנגטי שבצפון טנזניה בהמוני עדרים של פרסתנים הנעים אל עבר שמורת מסאי מארה שבקניה, במסע הישרדות מרתק בו רק החזק שורד, והחלש נותר מאחור כטרף לבעלי החיים הפראיים.

מה היא הנדידה הגדולה?

המסע העתיק מתרחש במישורים האינסופיים של שמורת הסרנגטי ושמורת מסאי מארה, במהלכו מיליוני גנו, ולצידם צבאים וזברות חוצים מישורים ונהרות בזמן חילופי העונות על מנת להגיע למישורים ירוקים חדשים, עת כילו את מאגרי העשב שבסרנגטי. זו הבמה עליה מתרחשת הצגת בעלי החיים הפראיים הטובה ביותר בעולם, שכן אין בעולם נדידה המונית של יונקים יבשתיים גדולה יותר מזו.
הנדידה הגדולה סומנה כאחד משבעת פלאי הטבע של אפריקה, ולא בכדי, שכן בנוסף לעובדה שתופעת הנדידה מציעה מחזות נדירים ומרגשים של המישורים הצהבהבים מנוקדים בהמוני העדרים של הגנו, הזברות והצבאים, גם הנהרות רוחשים, ואם תסתכלו היטב, תוכלו להבחין בקרוקדילים הרובצים במימי הנהר ואורבים לטרפם. בכלל, העדרים הנעים יחדיו מהווים מוקד משיכה לחלק מהטורפים המפורסמים ביותר באפריקה, ביניהם אריות, נמרים, צ'יטות וצבועים, אותם תוכלו לראות ממרחק נגיעה.
חלק ממראות הספארי הטובים ביותר בעולם מוצגים כאן, בין נופים וולקניים, מישורים נרחבים, סלעים מרשימים, יערות ונהרות, על כן ביקור במקום הנכון ובעונה המתאימה יזכו אתכם במראות בלתי נשכחים של תופעת הטבע המדהימה הזו.

איפה ניתן לחזות בנדידה הגדולה?

הנדידה הגדולה לרוב נעה בכיוון השעון דרך מישורי הסרנגטי שבטנזניה ועד לשמורת המסאי-מארה שבקניה, ואז חוזר חלילה, דבר שיוצר לבסוף צורה של עיגול גדול, על כן, חשוב לוודא בעת תכנון הטיול היכן לערך העדרים צפויים להיות בעת שנהיה בטנזניה, כדי לא לפספס את המחזה המרהיב.

מתי הנדידה הגדולה מתרחשת?

התזמון והמסלול המדויק בו נעים העדרים משתנים משנה לשנה ותלויים בכמות הגשמים באותה שנה. בחודשים ינואר ופברואר הגשם השנתי מכה בסרנגטי ומאפשר לנקבות הגנו ללדת את הדור הבא, עונה המוכרת גם כ"עונת ההמלטות", מחזה מרגש בפני עצמו. בין מרץ לאפריל האזור כולו מתייבש, מה שמאלץ את העדרים לנוע בצורה מאסיבית צפונה אל עבר אגם ויקטוריה, שם הם מתחילים בעונת הזיווג שלהם. בסביבות יוני-יולי העדרים ממשיכים במסעם אל עבר שמורת מסאי מארה, שם לרוב המטיילים במקום זוכים לחזות באלפי בעלי החיים החוצים את המישורים ואת נהר המארה השופע תנינים רעבים.
הזמן הטוב ביותר לחזות בחציית הנהר המסעירה היא בין החודשים יולי-ספטמבר. בעלי החיים חוצים הלוך ושוב בין שני האזורים בערך בתקופה זו. בספטמבר העדרים חוצים חזרה את הנהר אל עבר הסרנגטי, תהליך הנמשך עד שאחרוני העדרים מגיעים אל יעדם בתחילת חודש אוקטובר, כך שגם המטיילים המאחרים להגיע יכולים לזכות לצפות בחלק מהמחזה.

הזמן הטוב ביותר בו מומלץ לצאת לטיול לטנזניה במהלכו יוכלו לחזות בנדידה מתחלק לשניים – בדרום הסרנגטי כדאי לבקר במהלך החודשים פברואר ומרץ, אז העדרים מלחכים את העשב בהמוניהם וקל להבחין בהם במהלך הספארי. בנוסף, זו נחשבת גם עונה טובה לחזות בהמלטות המרובות של עדרי הגנו והזברה המתרחשות ברחבי השמורה. בצפון הסרנגטי, לעומת זאת, התקופה הטובה ביותר לביקור היא כאמור בין החודשים יולי-ספטמבר, אז העדרים מגיעים בהמוניהם אל השלב הסופי בנדידה, והוא חציית נהר המארה.

איך מגיעים לטנזניה?

רוב המבקרים בטנזניה יבחרו לנחות בשדה התעופה קילימנג'רו הממוקם במחוז ארושה ולצאת לטיול הספארי שלהם משם. ישנן מספר חברות תעופה המגיעות לטנזניה דרך יעדי ביניים, ואף טיסות ישירות מישראל לטנזניה, למרות שאלו לרוב חכורות מראש לחברות התיירות השונות.

את טיול הספארי שלכם בטנזניה בעונת הנדידה הגדולה תוכלו לממש בדרכים הבאות:

  • טיול פרטי מותאם אישית – טיול פרטי לטנזניה כשמו כן הוא, טיול המותאם לרצונותיכם בלבד, בהתחשבות מלאה בהעדפותיכם, בין אם זה באטרקציות והשמורות השונות, או ברמת הלודג'ים ומקומות הלינה. צוות המומחים יתכנן את הטיול המדויק ביותר עבורכם, תוך התחשבות בידע והניסיון הרב ביעד, כל זאת במטרה להעניק לכם טיול של פעם בחיים. הטיול מלווה במדריך מקומי דובר אנגלית ומתבצע ברכב שטח בטיחותי ומרווח עם גג נפתח המאפשר צפייה טובה יותר.
  • טיול מאורגן לטנזניה בעונת הנדידה הגדולה – אופציה נוספת וטובה לא פחות לטיול בטנזניה בעונת הנדידה היא טיול מאורגן. הטיולים המאורגנים מורכבים על-ידי צוות המומחים שלנו, תוך שימת דגש על בחירת השמורות הטובות ביותר לצפייה בנדידה, מקומות הלינה האיכותיים ביותר והאטרקציות הכי מהנות שיש לטנזניה להציע למבקרים בה, וכל זה נעשה בתוך קבוצות מטיילים קטנות ואיכותיות ובלוויית מדריך ישראלי מומחה ומנוסה.

והעיקר, לא לשכוח שזה רק משחק

כידוע, אין ערובות כאשר מדובר בטבע הפראי. תנועתם של העדרים בנדידה הגדולה נקבעת על-ידי כמות הגשמים בלבד, על כן לעולם לא ניתן יהיה להבטיח מראש בדיוק מתי והיכן העדרים יהיו. כדי להגדיל את סיכוייכם לצפות במראות המרהיבים אנו ממליצים להקדיש כמה ימים לשמורת הסרנגטי באזוריה השונים, ולהתייעץ עם המומחים לטנזניה שתמיד נמצאים עם יד על הדופק בכל מה שקורה בשמורות.

טיפים חשובים לסיום:

  • המגיעים בטיסות עם עצירת ביניים באתיופיה לעיתים ידרשו בעת הנחיתה בטנזניה להציג פנקס חיסונים בינלאומי ובו אישור על חיסון נגד קדחת צהובה.
  • הסיכון לחלות במלריה בטנזניה אומנם לא גדול, אך יש המעדיפים לשאת עמם כדורים למניעה ו/או טיפול במלריה, על כל מקרה שלא יהיה.
  • למידע נוסף על חיסונים, כדורים ומה שביניהם, יש לפנות אל אחת ממרפאות המטיילים הפזורות ברחבי הארץ. הקפידו על קביעת תור כחודש לפני צאתכם לטיול, שיהיה בידכם מספיק זמן במידה ותצטרכו חיסונים בכמה שלבים וכו'.
  • מומלץ להצטייד בתרסיס נגד יתושים, ללבוש בגדים ארוכים ודקים כדי למנוע עקיצות, ולישון במקומות בהם קיימים אמצעים כמו כילה ורשתות המונעים את כניסתם של היתושים אל החדר.

רוצים לטייל בטנזניה בעונת הנדידה הגדולה? לפניכם מגוון טיולים מאורגנים לטנזניה במהלך הנדידה הגדולה בטיסות ישירות
הנדידה הגדולה בטנזניה ביולי | ספארי ונופש בנדידה הגדולה באוגוסט | סוכות בטנזניה בנדידה הגדולה
למעוניינים בטיול פרטי בהתאמה אישית בטנזניה חייגו 03-7444422 ונשמח להגשים לכם חלום של טיול בטנזניה

הטיולים הקרובים

טרק לקילימנג'רו

טרק לפסגת הר הקילימנג'רו

אוקטובר 11, 2016
טיול לקילימנג׳רו | 9 ימים | ינואר-פברואר בין נופים וגבהים מטורפים, בואו לכבוש את הפסגה
המשך קריאה...
https://my-trip.co.il/wp-content/uploads/2016/01/ראשית-מאורגן-טרק-קילימנגרו.jpg 330 543 tuti /wp-content/themes/enfold/images/logo.png tuti2016-10-11 04:28:372023-11-02 13:43:00טרק לפסגת הר הקילימנג'רו
טיול לטנזניה וזנזיבר בעונת ההמלטות

טנזניה – ספארי בעונת ההמלטות

אוקטובר 7, 2016
טיול לטנזניה | 8 ימים | פברואר $4900 לאדם בהרכב זוגי
המשך קריאה...
https://my-trip.co.il/wp-content/uploads/2016/10/ראשית-טנזנזיבר-בעונת-ההמלטות.jpg 392 645 tuti /wp-content/themes/enfold/images/logo.png tuti2016-10-07 10:16:172023-11-06 13:17:58טנזניה – ספארי בעונת ההמלטות
ג'יפ ספארי בשמורת טרנגירי בטנזניה

טנזנזיבר בעונת ההמלטות – 4X4

אוקטובר 7, 2016
טנזניה וזנזיבר | טיסות ישירות | פברואר $3990 לאדם בהרכב זוגי
המשך קריאה...
https://my-trip.co.il/wp-content/uploads/2016/10/ראשית-קיץ-בטנזניה-וזנזיבר-מנצח.jpg 392 645 tuti /wp-content/themes/enfold/images/logo.png tuti2016-10-07 10:16:172023-11-06 13:18:46טנזנזיבר בעונת ההמלטות – 4X4

צור קשר

    BOARDING PASS

    בכל שאלה ובקשה צרו עמנו קשר ונשמח לסייע בטלפון:

    03-7444422

    במייל:

    info@my-trip.co.il

    או דרך הטופס הבא

    >>

    מה אומרים עלינו

    שיחקתם אותה. מעבר לטיול המושלם, ביום האחרון ולכל אורך מסע החזרה הרגשנו עטופים, מוגנים, מטופלים והוכחתם כמה אתם רציניים, מקצועיים ומובחרים.
    תודה על המוגנות והטיפול המסור
    טיול ג'יפים בקירגיזסטן, סוכות 2023

    תודה רבה על הכול!!!❤️ היתה לי את אחת החופשות הכי מדהימות! מקווה שאולי ניתראה שוב לעוד טיול כזה!
    אדם, בני ובנות מצווה בטנזניה וזנזיבר
    סוכות 2023

    5 / 5. 4

    מיי טריפ המומחים בהתאמת טיולים גאוגרפיים פרטיים ומאורגנים, טיולי ספארי, טיולי משפחות, ג'יפים בנהיגה עצמית ועוד. מסלולים לא שגרתיים. צוותי המומחים שלנו יעזור לכם לצאת לחוויה המותאמת בדיוק עבורכם. השאירו לנו את הדאגות, רק אל תשכחו לגרוף את המחמאות. זה יישאר בינינו. MYTRIP – Making Your Trip Come True

    • my-trip
    • unique-vietnam
    • tanzania-trip
    • jeep-trip

      המלאכה 39, חולון | טלפון 03-7444422 | פקס 03-9799909 | info@my-trip.co.il

      • Facebook
      • Twitter
      • Twitter
      • Twitter
      • Twitter
      אמון הציבור

      מפת אתר
      • דף הבית
      • תקנון האתר
      • הטיולים שלנו
      • טיולים פרטיים
      • טיולים מאורגנים
      • מידע למטייל
      • דרכי ביטול עסקה
      • צור קשר
      סוגי טיולים
      • מאורגנים לפי חודש
      • טיולים מאורגנים
      • טיולים פרטיים
      • טיולי משפחות
      • טיולי בר/בת מצווה
      • טיולי ספארי
      • טיולי ג'יפים בחול
      יבשות
      • אפריקה
      • אסיה והמזרח הרחוק
      • מרכז אמריקה
      • דרום אמריקה
      • אירופה
      יעדים
      • טנזניה וזנזיבר
      • ויטנאם
      • קירגיסטן
      • דרום קוריאה
      • יפן
      • לפלנד
      • כל היעדים
      שמורת מסאי מארההמסע לבניןבעקבות פסטיבל הוודו בבנין
      נגישות
      הפסק נגישות
      מסופק ע"י: sogo logo
      x
      צור קשר


        Close
        גלול למעלה