חמשת האתרים שאסור לפספס בקניה
קניה, השוכנת בחופה המזרחי של יבשת אפריקה, נחשבת ליעד מובחר לטיולי ספארי מרתקים ביבשת, ולא בכדי – בקניה תוכלו למצוא שלל פארקים לאומיים ושמורות טבע, בהם נעים חופשי מגוון עשיר של בעלי חיים פראיים ושבטים עתיקים. הכנו עבורכם סקירה קצרה של חמשת האתרים שפשוט אסור לכם לפספס בקניה. קריאה מהנה!
קניה ממוקמת במזרח אפריקה, בירתה ניירובי וגודל אוכלוסייתה כ-48 מיליון נפש. המדינה הפכה עם השנים ליעד תיירותי בולט ופופולרי בקרב חובבי טבע בכל הגילאים. גם ישראלים רבים מטיילים במדינה ויוצאים לספארי חווייתי ומהנה בשמורות הטבע הנפלאות והמרשימות ביופיין ובעושרן. בקניה מספר פארקים לאומיים מרתקים, כאשר הידועים שבהם הם שמורת מסאי מארה, אחת השמורות היפות במדינה ובכל אפריקה, שמורת סמבורו הנמצאת במרכז המדינה, שמורת הר קניה והפארק הלאומי אגם נקורו. בואו להכיר את חמשת האתרים שאסור לפספס בקניה.
שמורת אגם נקורו – Nakuru – טבע מרהיב סביב האגם
שמורת אגם נקורו, אתר מורשת עולמית של אונסק"ו השוכנת בשבר הסורי-אפריקאי, נחשבת לאחת השמורות הצעירות ביותר בקניה. השמורה הוקמה רק לפני כשישים שנה, וכבר מאכלסת בתוכה מאות זני עופות, ג'ירפות, קרנפים, צבאים ותאו אפריקאי. אחד הצבעים הבולטים ביותר באגם הוא הוורוד – גוון לו הוא זוכה בזכות המוני ציפורי פלמינגו מרהיבות הצובעות את האגם והנוף הסובב לו בוורוד קסום. גם את ההיפופוטמים ניתן למצוא במקום, בלהקה מצומצמת יחסית לשמורות האחרות בקניה, ואף רבבות שפני סלע קטנים וביישנים המציצים בעוברים ושבים, ואצים לדרכם.
שמורת סמבורו
שמורת סמבורו ( (Samburu National Reserve נמצאת במרחק כ-350 ק"מ מניירובי, עיר הבירה של קניה. היא נחשבת לאחד מיעדי התיירות הפופולריים ומהווה מקום משכנם של חיות בר רבות ושל בעלי כנף מכל הסוגים והמינים. בלב השמורה נמצא בית מחסה לשימפנזים המחולצים משבי וזוכים לשוב לטבע לאחר טיפול מסור של מתנדבים. ברחבי השמורה יש כפרים של בני שבט הסמבורו ובמהלך טיולי ספארי בשמורה עוצרים בכפרים של בני השבט וזוכים לחוויה תרבותית מדהימה ובלתי נשכחת. בני שבט הסמבורו מקורבים לבני שבט המסאי, גם הם מקפידים על אורח חיים מסורתי וניתן ליהנות מטקסים מסורתיים בהם הילדים לובשים בגדים ססגוניים ותכשיטים יפים. שמורת סמבורו עשירה במיוחד בבעלי חיים ולאורך הספארי ניתן לצפות מקרוב בעדרים גדולים של זברות, גנו, ג'ירפות ופילים, יש גם טורפים רבים, וחיות בר נדירות כמו ג'ירף מרושת. השמורה ממוקמת באזור ספר מדברי לכן הנוף שונה משמורת טבע אחרות בקניה, כמו כן השמורה נחצית על ידי הנהר האדום המתחיל מרמת הר קניה. מקור המים מושך חיות רבות כדי לשתות ולאכול, בעוד הטורפים מגיעים כדי להרוות את צימאונם ולצוד.
הבירה ניירובי
ניירובי היא בירתה של קניה ואחת מהערים הגדולות והמרכזיות ביותר באפריקה כולה. בעיר מתגוררים כ-4.4 מיליון בני אדם והיא המרכז הפוליטי, הכלכלי והתקשורתי של קניה. את שמה קיבלה ניירובי משפת המסאי ומהביטוי "אנקרה ניירובי" שפירושו הוא 'מים קרים', מה שמסמל את האזור בו ניירובי הייתה בעבר, אזור של ביצות ואת נהר ניירובי הזורם בעיר עד היום. העיר הוקמה בשנת 1899 ובשנת 1905 הפכה לבירתה של קניה. בין אם תרצו לחוות את התרבות האפריקאית-קנייתית במלוא עוצמתה, או בין אם תרצו לחזות בהיסטוריה המרתקת של קניה ושל אפריקה כולה, ניירובי מציע שלל אטרקציות מהנות לחופשה אורבנית בעיר אפריקאית בעלת קצב ייחודי.
שבט המסאי בקניה
כמעט כל מי שמגיע לקניה נתקל, אם במקרה ואם בכוונת תחילה, בבני שבט המסאי. אך מי הם באמת? מה עומד מאחורי לבושם הייחודי, אורחות חייהם המסורתיים ומנהגיהם העתיקים? המסאי הוא שבט של רועים, נוודים למחצה, אשר חיים בדרום קניה וצפון טנזניה כאשר בקניה הם מתפזרים באזור שמורות הטבע מסאי מארה, אמבוסלי, ועוד. זהו אחד מהשבטים הקדומים והעיקריים במזרח אפריקה, אשר מתעקש לשמר את אורח החיים המסורתי ומנהגיו העתיקים המעניקים לו את צביונו המיוחד, וביקור בכפרי השבט חושף הצצה מרתקת ואותנטית אל תרבותם ואורח חייהם. רובה המוחלט של אוכלוסיית המסאים חיים עדיין בכפרים בבקתות בוץ וגללי פרה, ללא כל תשתיות ומתקיימים מרעיית צאן וציד. המסאים שומרים על אורח חייהם המסורתי כפי עשו אבותיהם, אך הדבר הופך קשה יותר ויותר עקב חדירת תרבות המערב אשר הביאה עמה את התיעוש והטכנולוגיה העכשווית לאפריקה. למרות המוניטין שיצא לבני המסאי, כלוחמים נועזים – הם אינם צדים את מזונם אלא מתבססים בעיקר על הבקר והצאן אותם הם מגדלים. כל צרכי המסאי מסופקים ע"י הבקר: הם אוכלים את בשרם, מכינים בגדים מעורם, מכינים את הבקתות שבהם הם גרים מגללי הבקר, שותים חלב מדי יום (אדם בוגר שותה בממוצע כליטר חלב ביום!) ובטקסים מיוחדים גם משקה העשוי מחלב המעורבב עם דם הפרה. עושרו של אדם בשבט נמדד במונחים של בקר וילדים: ככל שעדריו של הגבר גדולים יותר כך יוכל להרשות לעצמו לשאת יותר נשים, עבורן הוא משלם למשפחותיהן בראשי בקר. וככל שיש לו יותר צאצאים – כך ייטב. אך אדם שיש לו רק אחד מהשניים עדיין ייחשב כעני.
שמורת מסאי מארה- האמא של כל השמורות
שמורת מסאי מארה השוכנת כ-270 ק"מ לערך מניירובי בדרום מערב קניה לאורך הגבול עם טנזניה ונחשבת לאחת השמורות המוכרות ביותר בקניה קיבלה את שמה הודות לשבט המסאי השוכן במשך מאות שנים בכפרים המנקדים את האזור הסובב את השמורה. משמעות המילה מארה בשפת המסאי היא חברבורות, ואכן, כשתגיעו למקום תגלו כי המראה הנגלה בפניכם של הסוואנות המצהיבות המשובצות בשיחים ועצים ירוקי עד נראים כמעין חברבורות קסומות. תפקידה המקורי של השמורה, אשר הוקמה בשנת 1948 ונקבעה במקור על שטח של כ- 520 קמ"ר, היה לשמש כמקלט לחיות בר. בשנת 1961 הורחב שטח השמורה לכמעט 2000 קמ"ר, ובהמשך, קיבל חלק מהאזור מעמד של שמורת טבע לאומית. כיום, עומד שטח השמורה על כ- 1500 קמ"ר. שמורת מסאי מארה, יחד עם שמורת הסרנגטי שבטנזניה, יוצרות את המערכות האקולוגיות הייחודיות והמופלאות ביותר שיש ליבשת אפריקה להציע, כמו גם, כנראה, את חוויית הספארי המושלמת, שכן מגוון בתי הגידול שבשטחה מהווים בית לשלל טורפים, למעלה מ-95 מיני יונקים ו-570 מיני ציפורים ססגוניות. אם יתמזל מזלכם, במהלך טיולכם בשמורה תוכלו לזהות את "חמשת הגדולים" – אריה, נמר, פיל אפריקני, קרנף צר-שפה הנדיר ובאפלו, עדרי היפופוטמים ותנינים הרובצים בנהר המארה ונהר טאלק, מיליוני גנו, אנטילופות מסוגים שונים, תנים, צבועים, צ'יטות, ג'ירפות, נשרים, חסידות והכחל הלילכי – הציפור הרשמית של קניה, כולם חולקים בהרמוניה יחסית את שטחי המחיה עם בני המסאי. עיקר בעלי החיים מתרכזים בחלקה המערבי של השמורה, שכן באזור זה האדמה פורייה יותר וקיימים מקורות מזון זמינים יותר עבור בעלי החיים.
בואו לצפות בסרטון על האתרים שפשוט אסור לכם להחמיץ בטיול שלכם לקניה!
אולי יעניין אותך גם
בכל שאלה ובקשה צרו עמנו קשר
ונשמח לסייע בטלפון בין השעות
20:00-8:00: 03-744-4422
במייל: info@my-trip.co.il
או דרך הטופס הבא>