מחילות קו צ’י בווייטנאם
ויאטנם מציעה למבקרים בה שלל אטרקציות ואתרים היסטורים מרתקים. אחד מהאתרים המרתקים ביותר הוא מנהרות קו צ'י, אשר שימשו את הלוחמים הצפון-ויאטנמים במהלך מלחמת ויאטנם, ופתוחים למבקרים המעוניינים לרדת אל מתחת לאדמה ולצאת למסע בזמן למלחמה הכי מפורסמת של המאה הקודמת. קריאה מהנה!
מחילות קו צ'י בווייטנאם, השוכנות במרחק של כ-35 ק"מ ממרכז העיר הו צ'י מין סיטי, לשעבר סייגון, הן אתר חובה לכל מטייל חובב היסטוריה. אורכן של המחילות התת קרקעיות כ-250 ק"מ והן שימשו בעבר את חיילי הוויטקונג הצפון וייטנאמיים במלחמתם נגד האמריקאים, הן לצורך מסתור ומחסה והן ללחימה ולהברחת ציוד, אוכל ואמצעי לחימה שונים.
אטרקציית חובה מחוץ לסייגון
מחילות קו צ'י (Cu Chi) הן חלק מרשת מנהרות המשתרעת מתחת לפני האדמה באזורים נרחבים בווייטנאם. הן שימשו בתקופת המלחמה כבסיס מבצעי של כוחות הגרילה המקומיים, הידועים בכינויים לוחמי הוויטקונג. המחילות התת קרקעיות נחפרו בהתחלה על ידי הלוחמים המקומיים כדי להסתתר מפני הסיורים של הכוחות האמריקאים. כדאי לדעת כי אזור קו צ'י היה אחד מאזורי הקרבות הקשים ביותר במלחמת וייטנאם.
למעשה, חלק ממחילות קו צ'י נחפרו במהלך המלחמה והמרד בממשל הצרפתי ששלט במדינה. בין השנים 1940 עד 1948 המקומיים חפרו מחילות באורך כ-48 ק"מ. המחילות הורחבו עם פרוץ הקרבות נגד כוחות הצבא של דרום וויטנאם, ובעיקר לאחר כניסת הכוחות האמריקאים למדינה. בין השנים 1961 עד 1975 הלוחמים והתושבים שסייעו להם, הרחיבו את רשת המחילות והוסיפו עוד כ-200 ק"מ.
בתחילת המלחמה לוחמי הוויטקונג חיפשו דרך יעילה כדי להסתתר מהחיילים האמריקאים, וכל כפר כרה לצרכיו מנהרות תת קרקעיות. לאחר שהלוחמים הוויטנאמים נוכחו ביעילות המחילות הן החלו לקשר בין המנהרות השונות באזור, וכך נוצרה רשת מחילות ארוכה ומסועפת הבנויה בארבעה מפלסים מתחת לקרקע. לוחמי הוויטקונג הרחיבו את המחילות, חלקן הגיעו עד לבסיסי הכוחות האמריקאים, עם הזמן לוחמי הגרילה הקימו ברשת המחילות חדרי פיקוד ושליטה, בונקרים, בתי חולים, מפעלים לייצור נשק ועוד.
רשת המחילות באזור קו צ'י הייתה בשימוש נרחב על ידי לוחמי הוויטקונג, הלוחמים הצליחו להפתיע פעם אחר פעם את הכוחות האמריקאים לאחר שהם הגיחו במפתיע וללא כל התרעה מוקדמת באזורים שונים, ולאחר מארב הם מיהרו לחזור לרשת המחילות כדי להסתתר ולהתארגן מחדש. במהלך מלחמת וייטנאם ניסו הכוחות האמריקאים לבודד ולהרוס את המחילות באמצעי לחימה מגוונים ולהרוג את לוחמי הגרילה המסתתרים בתוכן. בין השאר האמריקאים ניסו באמצעות הטלת רימוני עשן וגז להרוג את הלוחמים שהסתתרו במחילות אך ללא הצלחה מאחר ולוחמי הגרילה מצאו פתרונות לכך.
חיים שלמים מתחת לקרקע
לוחמי הוויטקונג בילו את רוב זמנם ברשת המחילות התת קרקעיות, עד לתבוסת האמריקאים ונסיגת הכוחות בשנת 1973. לוחמי הוויטקונג המשיכו להשתמש ברשת המחילות גם בהמשך הלחימה מול כוחות דרום ווייטנאם, עד סיום המלחמה בשנת 1975. במהלך מלחמת ווייטנאם התגוררו במחילות קו צ'י כ-20 אלף נשים, גברים וילדים.
במהלך הסיור במחילות קו צ'י בווייטנאם ניתן להתרשם מרשת המנהרות הסבוכה והמפותלת ומאורח החיים של הלוחמים מתחת לקרקע. בעומק האדמה נבנו חדרים קטנים בהם שהו נשים וגברים, לרוב בכל חדר חיו יחדיו 5 או 6 לוחמים, ביניהם אישה אחת ששימשה כלוחמת ותפקידה היה גם לדאוג לניקיון ולבישול.
הכניסה למחילות הוסוותה היטב. במהלך הסיור המאורגן ניתן לנסות להיכנס למחילות הצרות, אולם מדובר במשימה כמעט בלתי אפשרית. כדאי לדעת כי לוחמי הוויטקונג הכינו גם מלכודות לאויבים, וחיילים מצבא דרום ווייטנאם וחיילים אמריקאים שניסו להיכנס למחילות סבלו ממלכודות במבוק מתוחכמות. צעידה לא במקום והחייל נפל לבור עמוק עם מוטות במבוק מחודדים ומרוחים בארס המופק מנחשי קוברה. מומלץ להצטרף לסיור מודרך הכולל זחילה במחילות החשוכות והצרות, הכרות עם אופן השימוש במחילות והחיים בתוכן, ואפשרות להתנסות באטרקציות שונות כמו הכנת מלכודות וירי בקלצ'ניקוב, כל זאת בליווי הדרכה מקצועית באנגלית המעשירה את החוויה.
רוצים לזחול במחילות קו צ'י ולבקר באתרים מרתקים נוספים בווייטנאם? למגוון טיולים בווייטנאם לחצו כאן
צור קשר
BOARDING PASS
בכל שאלה ובקשה צרו עמנו קשר ונשמח לסייע בטלפון:
03-7444422
במייל:
info@my-trip.co.il
או דרך הטופס הבא
>>