מפרץ הא לונג – כשהדרקון נחלץ לעזרת וייטנאם
גאולוגיה מיוחדת יצרה אלפי איים קרסטיים קטנים המתנשאים אל על, הפורצים בגאווה מתוך מי הטורקיז ויוצרים צורות מרהיבות שלא נראו בשום אתר אחר בעולם. חלק ממפרץ זה, הכולל 775 איים ומשתרע על פני כמעט 500 דונמים, הוכרז בשנת 1994 על ידי אונסק"ו כאתר מורשת לאומית. בשנת 2011 הוא נבחר כאחד משבעת פלאי עולם הטבע, ומהווה אחת מהאטרקציות התיירותיות היפות ביותר בווייטנאם.
כיצד נוצר המפרץ המרהיב?
האגדה מספרת כי כאשר תושבי וייטנאם עמדו בפני הפסד מוחץ במלחמתם מול סין, האלים החליטו לסייע להם. העזרה הופיעה בדמות אם כל הדרקונים ואחד מבניה, שעשו את דרכם מההרים מטה אל הים, וירקו אבני חן שיצרו מעין חומה עשויה אלפי איים שהופיעו במפתיע לפני ספינות התוקפים ועצרו את התקדמותם. לאחר שווייטנאם ניצחה במלחמה זו, שקעו הדרקונים במים והמשיכו את חייהם בשלווה, אך לא נשכחו – זכרם הונצח לעד בשם המקום "הא-לונג" או "המקום בו הדרקון שקע אל המים". עד היום, נפוצות עדויות של דייגים המוכנים להישבע שחזו בחיות האגדיות עולות לרגע אל פני הים, ושוקעות חזרה. טענה אחרת גורסת כי השם ניתן למקום על-ידי קצין צרפתי בשנת 1898, זאת לאחר שהעיד כי ראה דרקון במפרץ.
ומה הגיאולוגים מספרים?
מעבר לסיפור המיתולוגי, לגאולוגים שחקרו את האזור היה הסבר מפורט ומרתק לא פחות. התופעה הייחודית שיצרה את אלפי האיים החלה לפני חמש מאות מיליון שנים, כאשר אותם איים היו חלק מהים הגדול. הסלעים העצומים העשויים אבני גיר נוצרו בתהליך ארוך של שיוף והחלקה על ידי המים ושינוי האקלים. מלבד העיצוב המרהיב, חלק מהאיים חושפים במבט מקרוב הפתעה מרהיבה נוספת – חלק מהם למעשה אינם צוק איתן אלא חלולים! מערכות אקולוגיות שונות חצבו בהן מערות נטיפים מרהיבות, והפכו את האיים לפנינה תיירותית נדירה בים הסיני הדרומי.
קצת היסטוריה
במשך שנים, היווה מפרץ האלונג שדה מלחמה לקרבות ימיים נגד פולשים שונים, שהגיעו בעיקר מכיוון הצפון. הצבא הווייטנאמי מנע בהצלחה את נחיתת הכוחות הסיניים והמונגוליים במקום, וכמו כן הצליח לעצור ציים של ספינות באמצעות טריקים ייחודיים וחכמים, כמו למשל הצבת מקלות עץ שלראשם פלדה מחודדת, בתוך המים בזמן הגאות. עניין זה סייע לצבא הווייטנאמי ללכוד את הספינות שניסו לפלוש למדינה, ולתקוף אותן ביעילות ובקלות. קרבות אלה ועוד, הם שסייעו ביצירת מראהו הייחודי של המפרץ.
אקלים וגיאוגרפיה
במפרץ האלונג קיימות שתי עונות עיקריות: קיץ וחורף, כאשר עונת הקיץ חמה וגשומה, ועונת החורף קרה ויבשה. האקלים במפרץ האלונג טרופי, והטמפרטורה הממוצעת באזור נעה בין 15 ל- 25 מעלות. אורכו של המפרץ, אשר מהווה למעשה חלק ממפרץ טונקין שבים סין הדרומי, עומד על כ- 120 קילומטרים ושטחו על כ- 1600 קילומטרים. במפרץ קיימים כ- 2000 איים שונים, אשר עשויים אבן גיר ומכוסים בצמחייה רבה. בחלק מהאיים יש מערות, כאשר הגדולה שבהן היא המערה האנג דאו גו, הכוללת זקיקים ונטיפים.
עולם החי והצומח
במפרץ האלונג קיים עולם חי וצומח מרהיב, הנוצר כתוצאה מהמפגש בין יערות העד הטרופיים לחוף הימי ולאוקיינוס. במקום קיימים כ- 14 מיני צמחים ו- 60 מיני בעלי חיים ייחודיים, החיים רק באזור זה.
כיצד כדאי לטייל במפרץ?
במפרץ האלונג קיים נוף ימי מרהיב, הכולל בעיקר עמודי גיר גדולים, חרוטים ומגדלים, אשר עולים מהים במגוון רחב של צורות וגדלים שונים. במקום קיימים אלפי איים קטנים, אשר בחלקם קיימים אגמים קטנים ומערות ייחודיות. הדרך הנפוצה ביותר לטייל במפרץ הנה באמצעות שייט. יש לציין כי ההגעה למפרץ והסיור בו עלולים להיות מעט מורכבים עבור תיירים, ומסיבה זו, רצוי להיעזר במדריך טיולים, או לטייל במפרץ כחלק מסיור מודרך (עניין זה יסייע לכם גם להסדיר את עניין הלינה במקום).
מה עוד תוכלו לראות במפרץ הא לונג?
מלבד השטח העצום המכוסה באיים גבוהים, ניתן להתרשם מלמעלה מאלף סוגי דגים שונים החיים במימי המפרץ, ומחיות הפרא החיות באיים השונים. שני האיים בעלי השטח הגדול ביותר, המכונים "טואן צ'או" ו"קט בה" מיושבים על ידי דייגים מקומיים, ואף כוללים מסעדות ודוכנים שונים המשרתים את התיירים הסקרנים הרבים המגיעים למקום. כפרים צפים, בהם חיה אוכלוסייה מצומצמת יחסית, נגלים בין ערפילי הבוקר במהלך שייט רגוע במימי המפרץ השקטים.
רוצים לבקר במפרץ האלונג המרשים ובאתרים מרתקים נוספים בווייטנאם? למגוון טיולים בווייטנאם לחצו כאן
צור קשר
BOARDING PASS
בכל שאלה ובקשה צרו עמנו קשר ונשמח לסייע בטלפון:
03-7444422
במייל:
info@my-trip.co.il
או דרך הטופס הבא
>>