חמשת האתרים שאסור לפספס – בפטגוניה
חבל ארץ פטגוניה, המתפרש על פני כמיליון קמ"ר בין חלקה הדרומי של ארגנטינה לחלקה המזרחי של צ'ילה, מציע נופים מנוגדים של מדבר, המצטייר בדמיוננו כחבל ארץ צחיח ולוהט, אוקיינוסים והרים מושלגים. לפניכם קצת רקע מעניין על חבל הארץ המופלא הזה וסקירה של חמשת האתרים שפשוט אסור לכם לפספס בפטגוניה המופלאה
מתכננים טיול לפטגוניה? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת עליה: פטגוניה שוכנת בדרום ארגנטינה, דרומית למישורי הפאמפאס, המופרדים ממנה על ידי נהר הריו קולורדו. פטגוניה כוללת את המחוזות ריו נגרו (Rio Negro), צ'ובוט (Chubut), נאוקן (Neuquen), סנטה קרוס (Santa Cruz) וטיירה דל פוגו – (Tierra del Fuego), היא ארץ האש. בגבולה עם צ'ילה מתנשאים הרי האנדים, שבחלקם הדרומי נמצאים כמה מהקרחונים הגדולים ביותר בחצי הדרומי של כדור הארץ. שאר שטחה צחיח ברובו – אבל מרתק. מה מקור השם המוזר פטגוניה? PATA בספרדית משמעותה כף רגל; הספרדים שהגיעו לכאן מצאו טביעות רגליים ענקיות שהיו שייכות לאינדיאנים המקומיים שנעלו נעליים מיוחדות שהגדילו מאד את טביעת רגלם; מכאן מקור השם פטגוניה – "ארץ בעלי הרגליים הענקיות". ארץ האש הנו ארכיפלגו, שהמקומיים נוהגים לכנותו "סוף העולם", כאמור האזור ממוקם בחלקה הדרומי ביותר של ארגנטינה, מצידו הדרומי של מיצרי מגלן, ושייך דווקא ברובו הגדול לצ'ילה. קבוצת איים זו היא בעצם חלקת היבשת הדרומית ביותר בעולם פרט ליבשת אנטרקטיקה. בשל תנאי האקלים הקשים ששוררים בו ומיקומו המרוחק כל כך, היה זה בין המקומות האחרונים ביבשת שהגיעה אליו התרבות האירופאית. פונטה ארנס הנמצאת בצ'ילי היא בעצם העיר הגדולה האחרונה לפני "סוף העולם".
אושוויה – אל סוף העולם
ההיסטוריה יודעת לספר כי האזור הקר וסחוף הרוחות של דרום ארץ האש הפחיד אפילו את יורדי הים הוותיקים שחששו לעבור בו ורק בתחילת המאה ה-19 התחילו להגיע לאזור מתיישבים אירופים, שהביאו להיעלמות מהירה של השבטים במקום. בניגוד לחלקים אחרים בדרום אמריקה, הם לא עשו זאת בדרכים אלימות "ומקובלות" אלא, למרבה האירוניה, "ייבאו" מחלות שלא היו מוכרות לילידים ושגרמו בסופו של דבר למותם. אבל גם אחרי הגעת המתיישבים הראשונים לא הופך האזור לאטרקציה. להפך. אושוויה, כיום עיירת קיט יפהפייה, נוסדה בכלל כמושבת עונשין ועד 1947 הגלתה לכאן ממשלת ארגנטינה אסירים שונים. בהמשך היא הפכה לבסיס ימי חשוב ורק שנים אחר כך ליעד תיירותי חשוב אף יותר. על ההיסטוריה של המקום אפשר ללמוד ולהתרשם במוזיאון "סוף העולם", הממוקם על שפת המים. זהו מוזיאון קטן ומיושן מאוד, אבל בהחלט שווה ביקור. עיקר המוצגים הם תמונות ומסמכים המעידים על השבטים שחיו פה לפני הכיבוש האירופי ועל המתיישבים המערביים הראשונים (ברובם מיסיונרים), פריטים שנסחפו לחוף מספינות שטבעו באזור ותצוגות בנושא טבע וסביבה. סביב העיר חולשות פסגות לבנות ומחורצות, אשר מתנשאות מגובה פני הים לגובה 1,500 מטר, וזהו המקום היחידי בעולם אשר ניתן לגלוש מפסגות ההרים המושלגות שסביבו, תוך צפייה באוקיינוס (בעונת החורף כמובן). בשל מיקומה הכול כך ייחודי, אושוויה מהווה תחנת יציאה לספינות ויאכטות בדרכן לטיול באנטרקטיקה, ספינות המבקשות להצטייד בפעם האחרונה לפני ההפלגה לארץ הקרח הדרומית. להרפתקנים שבינינו שרוצים להגיע לאנטארקטיקה, ישנן מספר סוכנויות תיירות שמציעות הפלגה מסוג זה, אולם המחיר גבוה יחסית ועומד על לפחות אלפיים דולר. מן העיר עצמה ניתן לצאת אל הפארק הלאומי של ארץ האש, ניתן להפליג לסיור בתעלת ביגל, ולאיים הקטנים שבהם ניתן לראות בין השאר כלבי ים. כמו כן ניתן לעלות לתצפית יפיפייה על העיר מאזור קרחון מרטיאל.
קרחון פריטו – הקרחון המתנפץ
קרחון פריטו מורנו, המוכר בעיקר בכינויו "הקרחון המתנפץ" בשל חתיכות הקרח העצומות המתרסקות במים בקול תרועה, שוכן באגם ארחנטינו ונחשב למוקד המשיכה העיקרי לאזור. מדובר בקרחון עצום, ששטחו שווה בגודלו לשטחה של בואנוס איירס כולה, ומתנשא לגובה של כ-60 מטר, הפורצים מגובה פני המים בעוצמה. מסביב לקרחון ישנם מסלולי הליכה עשויים מעץ כשהנוף המהפנט של הקרחון נפרש אל מול עינכם, ופס קול רועם של שברי הקרח נתזים על המים, מגיעים לאוזניכם. הקרחון נקרא "הקרחון המתנפץ" כאמור בשל העובדה שהוא ובכן… מתנפץ, אך גם הודות לעובדה שהתנפצויות אלו מתרחשות בתדירות גבוה מאוד, אחת לכל כמה דקות ניתק גוש קרח מהקרחון העצום ונופל בקול רועם למי האגם שתחתיו.
ברילוצ'ה – ארץ השוקולד והנופים
על שפת האגם Nahual Huapi ובמרכזו של הפארק הלאומי בעל אותו השם, שוכנת עיר הקייט הציורית סן קרלוס דה ברילוצ'ה, המהווה נקודת פתיחה מדהימה למסע בגן העדן הפטגוני. לצד הנופים הפראיים של חבל הארץ מהיפים בעולם, בברילוצ'ה אפשר ליהנות מאוכל משובח, שוקולדים מטריפים, מבינים מרשימים וחיי לילה סוערים. ברילוצ'ה ידועה בעיקר בזכות השוקולד האיכותי והטעים שהיא מייצרת, כשברחוב המרכזי בעיירה תוכלו למצוא שפע חנויות שוקולד המוכרות טעמים משגעים. בעיירה אף תוכלו למצוא מפעל המשמש כמוזיאון לשוקולד המקומי. במרכז העיר ניצבת כיכר "המרכז העירוני" או בספרדית civico centro, ובו מספר מוזיאונים ובתי מלאכה, ומגדל שעון מרשים.
אל צ'אלטן – בירת הטרקים של פטגוניה
אל צ'אלטן היא עיירה בדרום ארגנטינה על הגבול עם צ'ילה, אשר ממוקמת בשטחה של פטגוניה וידועה כבירת הטרקים שלה. בנוף הטבעי המדהים של אל צ'לטן תוכלו למצוא שפע מסלולים ואתרים לביקור, וכמובן אין ספור טרקים אותם תוכלו לבצע באזור. החל מטיפוס, טיולי הליכה ואגמים. הנופים הדרמטים של האזור מאופיינים בהרים לבנים וקרחונים שהופכים את האזור הזה של פטגוניה, לקסום ומיוחד. אחד המסלולים המפורסמים והמומלצים ביותר באזור הוא טרק להר פיץ רוי, הידוע גם בשם סרו צ'לטן, וממוקם בסמוך לעיירה אל צ'אלטן.
טורס דל פיינה- היהלום של פטגוניה
הפארק הלאומי טורס דל פיינה משתרע על פני שטח של כ-2,400 קמ"ר בפטגוניה הצ'יליאנית וטומן בחובו עולם נפלא של אגמים צבעוניים, עמקים ירוקים וקרחונים עוצמתיים, ביניהם מגדלי פיינה – שלושה מגדלי סלע גרניט המכונים "המסרק" בשל צורתם הייחודית המזכירה את שיני המסרק. ביקור בטורס דל פיינה ישאיר אתכם פעורי פה לנוכח העוצמות של אמא אדמה והוא ללא ספק גולת הכותרת בטיול לפטגוניה בכלל, וצ'ילה בפרט. על מנת לטרק בפארק תצטרכו לתאם ביקור מראש דרך אתר האינטרנט של השמורה, כשתתבקשו לבחור בין שפע מסלולים שונים האורכים בין כמה שעות לכמה ימים, המפורסמים שבמסלולים הם מסלול ה-O (מסלול מעגלי) הקצר יחסית ומסלול ה-W מסלול מפותל בצורת האות W ואורך מספר ימים.
בואו לצפות בסרטון על חמשת האתרים שאסור לכם לפספס בטיול לפטגוניה!
אולי יעניין אותך גם
בכל שאלה ובקשה צרו עמנו קשר
ונשמח לסייע בטלפון בין השעות
20:00-8:00: 03-744-4422
במייל: info@my-trip.co.il
או דרך הטופס הבא>