טיפים לנוסעים לחו"ל
בין אם זו הפעם הראשונה שאתם טסים לחו"ל ובין אם אתם מטיילים מנוסים – הכנו עבורכם רשימה ובה מספר דברים שחשוב לארגן בצורה מסודרת לפני כל נסיעה. טיסה נעימה!
מזג אויר – לפני הנסיעה כדאי לבדוק שוב את תנאי מזג האוויר במדינה אליה אתם נוסעים כדי לארוז בצורה מדויקת רק מה שאתם באמת צריכים. אתם לא רוצים להיסחב עם מעיל כבד בדיוק בשבוע שיש גל חום באירופה. בנוסף, ישנם פריטים שלא כדאי להיסחב איתם מהארץ (כמו למשל: מטריה או כפכפי אצבע) והרבה יותר זול ויעיל לקנות אותם במקום, על פי הצורך.
אריזה – הכינו מראש רשימה מסודרת של כל הפריטים שעליכם לקחת אתכם ועליה הוסיפו התאמות לסוג הטיול ומזג האוויר במדינת היעד. כך תוכלו להיות בטוחים שלא תשכחו שום דבר חשוב בלחץ האריזה.
דרכון תקין – וודאו כי הדרכון שלכם בתוקף לפחות לשישה חודשים קדימה וכי אינו קרוע או פגום. הדבר האחרון שבא לכם להתעסק אתו לפני הטיסה הוא עיכוב במחלקת חידוש הדרכונים של משרד הפנים בשדה התעופה, וזה בלי לדבר על הקנס שתשלמו על טיפול מיוחד זה.
ביטוח נסיעות – אנחנו לא רוצים לחשוב לפני הנסיעה על הגרוע מכל אבל אל תעלו על המטוס ללא ביטוח נסיעות מקיף. חשוב להתאים את סוג הביטוח לסוג הטיול – בחופשת סקי להשקיע בהרחבה לספורט אתגרי ובטיול הרפתקני אל תחסכו על עלויות איתור וחילוץ. במידה ואתם נוסעים עם חפצים יקרי ערך, כדאי לדאוג לביטוח כבודה מתאים.
חיסונים– בייחוד כאשר מדובר במדינות עולם שלישי, חשוב לבקר במרפאת מטיילים ולהתעדכן בחיסונים הרלוונטיים למדינת היעד. חלק מהחיסונים דורשים מספר זריקות לאורך תקופת זמן מסוימת, ולכן רצוי להתחיל בתהליך כמה שיותר מוקדם. אל תשכחו לארוז אתכם את פנקס החיסונים ולהשאיר עותק סרוק במייל למקרה שיאבד.
תרופות – במידה ויש תרופות שאתם נוטלים באופן קבוע חשוב להצטייד בכמות מספקת (עם קצת רזרבה) לתקופת הנסיעה שלכם. קחו עמכם גם צילום של המרשם במידה ותצטרכו לרכוש בחו"ל (או להסביר בשדה התעופה מה הם הכדורים המסתוריים בתיק שלכם). בנוסף, מומלץ שתארזו אתכם ערכת "עזרה ראשונה" בסיסית (כדורים לכאב ראש, כאבי גרון, כאבי בטן, נגד שלשולים) כדי שלא תאלצו להסתמך על היצע התרופות המקומיות. במדינות מסוימות (כמו סין, למשל) כדאי לקחת אתכם מהארץ אמצעי מניעה (גלולות, קונדומים) ואפילו טמפונים.
גיבוי מסמכים – סרקו את כל המסמכים החשובים – הדרכון, כרטיסי הטיסה, רישיון הנהיגה, פנקס החיסונים והביטוח הרפואי והעלו את הקבצים לדואר האלקטרוני שלכם. כך במקרה ותאבדו אותם תוכלו לשלוף את המסמכים הסרוקים מכל מקום בו יש חיבור לאינטרנט.
כסף – רכשו מט"ח מבעוד מועד ובעמלה נמוכה (בבנק או בסניף הדואר) ואל תחכו לרגע האחרון כדי לרכוש מט"ח בשדה התעופה בעמלה יקרה. השימוש בכרטיס אשראי בינלאומי נוח מאוד אבל כרוך בעמלות יחסית גבוהות על כל עסקה שתבצעו.
תקשורת – וודאו עם ספקית הסלולאר כי הנייד שלכם פתוח לחו"ל וסגרו מראש חבילות שיחות או גלישה בחו"ל. לחלופין, תוכלו לקנות במדינת היעד כרטיס סים מקומי או לרכוש טרם הטיסה כרטיס סים בינלאומי אשר תוכלו לטעון אותו לפי הצורך. בהרבה יעדים בעולם יש אינטרנט חופשי ותוכלו להסתמך על wi-fi רק זכרו לא להיכנס לאתרים שיכולים לחשוף את פרטי הבנק או כרטיס אשראי שלכם.
נחיתה רכה – גם אם אתם אוהבים ספונטניות, הזמינו מראש את הלינה ללילה הראשון, בייחוד אם אתם נוחתים בשעות החשיכה. הדבר האחרון שבא לכם אחרי טיסה הוא לשוטט מותשים עם המטען בחיפוש אחר מקום לינה שעונה על הצרכים שלכם ובתקציב שלא יקרע לכם את הכיס, רק בגלל שאין ברירה.
צור קשר
BOARDING PASS
בכל שאלה ובקשה צרו עמנו קשר ונשמח לסייע בטלפון:
03-7444422
במייל:
info@my-trip.co.il
או דרך הטופס הבא
>>