עשר עובדות מפתיעות על פטגוניה
החלק הדרומי ביותר של יבשת דרום אמריקה הוא אחד מיעדי הטיול הנחשקים והיפים ביותר בעולם. כיום, מיליוני תיירים מגיעים אליה מדי שנה כדי לגלות ארץ עצומה, מסתורית, פראית ועוצרת נשימה. פטגוניה היא יעד מפתיע שטומנת בחובה הפתעות רבות, בואו לגלות עוד סודות נסתרים באזורים הדרומיים ביותר של היבשת.
-
פטגוניה עצומה!
פטגוניה תופסת כמחצית משטחה של צ'ילה ומחצית משטחה של ארגנטינה (מעל מיליון קמ"ר בסך הכל), אבל יחד עם זאת היא ביתם של פחות מ-5% מאוכלוסיית כל אחת מהמדינות. מה שאומר שמרבית משטחה של פטגוניה הוא טבע פראי ופארקים לאומיים, שהם חלק גדול מהסיבות שהיא ככ מבוקשת בקרב מטיילים מכל העולם. פטגוניה היא עצומה, ואפשר בקלות לטייל בה מספר ימים ואפילו מספר שבועות בלי למצות אפילו חצי ממנה. בטיול לפטגוניה חשוב להגיע ממוקד ולדעת בדיוק אילו פארקים ושמורות ברצונכם להכיר ובאילו חלקים תרצו לבקר וכמה זמן זה מצריך ממכם.
2. רכס הרי האנדים חוצה אותה
רכס ההרים הארוך ביותר בעולם – רכס הרי האנדים' חוצה את פטגוניה מצפונה לדרומה, ובסופו של דבר נשפך לתוך המים הקפואים של האוקיינוס הדרומי. האיים ליד העיר הדרומית ביותר שלה, אושואיה, הם למעשה פסגות הרים של רכס האנדים אשר שקעו בים.
3. החוקר האירופי הראשון הגיע בשנת 1520 ונתקל בענקים
החוקר הפורטוגלי פרדיננד מגלן (על שמו קרוי מצר מגלן) היה האירופאי הראשון שדרך בפטגוניה, בשנת 1520. הוא נתקל בילידי שבט הטהואלצ'ה וראה בהם ענקים 'כל כך גבוהים שהגבוהים מבינינו הגיעו רק עד המותניים שלהם' . הוא כינה אותם בשם "הפנטגונים", שפירושו המילולי הוא 'רגליים גדולות', ומכאן מקור שמה של פטגוניה. למרות שמאמינים כי ה-Tehuelches אכן היו גבוהים במידה ניכרת מהאירופאים באותה תקופה, הם לא היו בדיוק ענקים, כשלעצמם. ממצאים ארכיאולוגיים מספרים לנו שהתושבים הקדומים והקשוחים הללו של פטגוניה היו נוודים מטבעם וציידים-לקטים מוכשרים במיוחד. ה-Tehuelches אולי לא היו ענקים אמיתיים, אבל באופן מפתיע במיוחד, שרידי המאובנים של הדינוזאור הגדול ביותר שחי אי פעם על הפלנטה שלנו נמצאו כאן, בפטגוניה, אז יהיה זה הוגן לומר שפטגוניה אכן הייתה ארץ של ענקים אחרי הכל…
4. בני אדם חיים כאן למעלה מ-10,000 שנה
אלו מכם שביקרו או מבקרים בפטגוניה וניסו להסתגל לאקלים המשתנה במהירות של האזור, אולי תופתעו לשמוע שממצאים ארכיאולוגיים מתארכים כי בני אדם החלו להתגורר באזור פטגוניה כבר לפני יותר מ-12,000 שנה. הממצא המפורסם ביותר, מערת הידיים (Cuevas de las Manos), תוארך לשנת 8000 לפני הספירה.
5. כמות הפינגווינים שווה לכמות האנשים בפטגוניה
לפי הערכות, כ-1.7 מיליון פינגוויני מגלן קוראים לפטגוניה בית, לעומת בקושי 2 מיליון אנשים. עצם העובדה שפטגוניה נחשבת לאחד האזורים הדלילים ביותר באוכלוסייה בעולם, סייע לשמר את היופי הטבעי המרהיב שלו ועזר לאוכלוסיית הפינגווינים לשגשג.
6. פטגונית וולשית זה לגמריי קיים
בתקופה של נהירת המהגרים הגדולה ל"עולם החדש", פטגוניה קיבלה בברכה מטען צנוע יחסית של עולים חדשים מווילס/ווילש (חבל ארץ בממלכה הבריטית) שחיפשו ארצות נידחות חדשות שבהן יוכלו להתיישב ולשמר את תרבותם ושפתם. על פי ההערכות, רק 150 אנשים הגיעו לכאן מווילס באמצע המאה ה-19, ולמרות הקשיים שניצבו בפניהם, הם המשיכו לפתח כאן זהות תרבותית יוצאת דופן. כיום, מאמינים כי למעלה מ-5,000 תושבים מדברים דיאלקט וולשי מאוד מובהק שייחודי לחלוטין לאזור פטגוניה.
7. פטגוניה היא גן העדן אמיתי לחובבי חיות הבר
אמנם אין לה את המוניטין שיש למדינות הספארי האפריקאי, אבל פטגוניה מתהדרת בתשעה פארקים לאומיים, שכל אחד מהם מציג מערכות אקולוגיות מגוונות להפליא בהם שפע של חיות בר, שרובם אנדמיים לאזור. כאן, תמצאו גם כמה מהמקומות הטובים ביותר בעולם לצפייה בלווייתנים, כאשר כל האזור הוא ביתם של שלל מינים ימיים, כולל אורקה (לוויתן קטלן), לווייתנים דרומיים, כלבי ים, פילי ים וכמובן, כל כך הרבה פינגווינים!
8. פטגוניה היא ארץ בה סוסי פרא דוהרים חופשי
בהרי דארווין שמקיפים את נמל כף הורן, מתגוררים להם בשלווה אחד מעדרי סוסי הבר האחרונים והגדולים בעולם. הם צאצאים של סוסים שהגיעו לאזור על ידי אירופאים, אך לא היה להם מגע עם בני אדם במשך יותר ממאה שנה. מאמינים שמספר הסוסים בעדר נע בסביבות ה -5000 פריטים ולמרות שפעם הותר למקומיים לצוד אותם, ארגון ללא מטרות רווח הוקם בשנת 2014 כדי לסייע בהגנה על היצורים המדהימים הללו. סוסי הבר של פטגוניה מסקרנים מדענים במשך שנים בשל יכולתם להתמודד עם קשיים אקלימיים עצומים ולמרות זאת להמשיך ולשגשג.
9. זהו מקום הולדתו של הגאוצ'ו הארגנטינאי
הפרש האגדי ביותר שחי אי פעם על פני כדור הארץ, הגאוצ'ו הארגנטינאי, נולד וגדל באזור הפמפס העצום שבפטגוניה. ועד היום, להיות 'קאובוי' עדיין נחשב מקצוע מכובד מאוד, כאן בפטגוניה.
10. פטגוניה היא שער הכניסה לחקר וטיול באנטרקטיקה
כשהיא קרובה מאוד לגבול הדרומי ביותר והקפוא של הפלנטה שלנו, פטגוניה, והעיר הדרומית שלה אושואיה, בפרט, הם שער הכניסה הפופולריים ביותר להפלגות לאנטארקטיקה. אושואיה היא "העיר הדרומית ביותר בעולם" ונחשבת כבסיס נפלא לחקור את המחוזות הנוספים של טיירה דל פואגו ושל יבשת אנטרקטיקה המופלאה.
אולי יעניין אותך גם
בכל שאלה ובקשה צרו עמנו קשר
ונשמח לסייע בטלפון בין השעות
20:00-8:00: 03-744-4422
במייל: info@my-trip.co.il
או דרך הטופס הבא>