פסטיבלים וחגים באתיופיה
אתיופיה, השוכנת במזרח אפריקה, היא מדינה קסומה בעלת נופים משגעים ותרבות מיוחדת ומגוונת במיוחד. היסטוריה עתיקה, מגוון דתות, חגים ופסטיבלים הופכים את אתיופיה למקום מעניין ומסקרן ומייצרים חוויה יוצאת דופן ובלתי נשכחת. הכנו עבורכם סקירה קצרה על החגים והפסטיבלים הבולטים במדינה.
תרבות ודת באתיופיה
למדינת אתיופיה היסטוריה ומסורת ארוכת שנים אשר התפתחה ממלכת שבא כאלפיים שנים לפני הספירה. למעשה, התרבות האתיופית כיום נולדה מהאימפריה האתיופית המגיעה מימי קיסרות ה"אקסום". קיימות עדויות לפיהI בני אדם חיו באתיופיה כבר לפני יותר מ-5 מיליון שנים. האוכלוסייה האתיופית מורכבת מדתות שונות ביניהם הנצרות אשר אומצה על בני העדה, האיסלם שהגיע בהמשך, ויהודים אשר קיימות סברות שונות אודות מוצאם.
חגים ופסטיבלים מומלצים באתיופיה:
באזורים שונים במדינה נפגוש בתרבויות שונות הכוללות טקסים וחגים דתיים, כמו גם פסטיבלים וחגים לאומיים. החגים והפסטיבלים המקומיים באתיופיה הם חוויה תרבותית יוצאת דופן ומיוחדת במינה שמעשירה את הטיול ומספקת מראות בלתי נשכחים ומפגש מקרוב עם התרבות המקומית ומנהגיה.
חג טימקט (Timkat):
כשבוע וחצי לאחר חג המולד חוגגים האתיופים את הטימקט. חג הטימקט בו חוגגים את התגלות הרוח הקדושה ואת הגעתם של לוחות הברית מירושלים לקיסרות האקסום. לפי המסורת האתיופית, לאחר חורבן בית המקדש ארון הברית הועבר למשמרת בכנסיית מרים מציון שבאקסום. בחג הטימקט – "חג ההתגלות" – המצוין ברחבי אתיופיה מדי שנה ב-19 בינואר, מוציאים מכל הכנסיות ברחבי המדינה העתק של ארון הברית, מציגים אותו בפני הקהל ומוליכים אותו למקור מים כדי להטבילו, סמל להטבלתו של ישו בנהר הירדן. ההכנות מתחילות כבר ערב לפני, כאשר קהל המאמינים לובש לבן, ארונות הברית מוצאים מהכנסיות ונישאים על ראשם של מכובדי הדת אל עבר מקור מים קרוב, כאשר הקהל הרחב מלווה אותם עם מטריות צבעוניות, דגלי ענק רקומים בזהב וצלבים, שירים, ריקודים ותיפופים.עם ההגעה אל מקור המים, נערך טקס ההופך את המים לקדושים אחריו כולם נכנסים להתרחץ במי הקודש.
חג פאסיקה
בחג הפאסיקה המצוין מדי שנה בסוף חודש אפריל, חוגגים האתיופים את הפסחא. החג מאופיין בטקסים תרבותיים ותפילות. כחודשיים לפני הפאסיקה האתיופים המאמינים נוהגים להקפיד על תפריט טבעוני מוקפד, כאשר בחג עצמו ישנה חגיגה של אוכל ובשר. חג הפאסיקה מאופיין בתפילות המוניות בכנסיות ברחבי המדינה, כאשר החגיגות מגיעות לשיאן בשבת בערב שלפני תחילת הפסחא באירוע המוני המשלב ריקודים וחגיגות הנמשכות אל תוך הלילה והשתתפות במאורע זה הינה חוויה נדירה ומיוחדת.
חגיגות חודש מאי
בתחילת מאי חוגגים האתיופים במסיבות שירה וריקודים, את שחרור העדה משליטת האיטלקים. בסוף חודש מאי, זהו יום המציין את הפלת "דרג" והמפלגה הקומוניסטית ששלטה במדינה. חג זה מסמל עבור האתיופים את יום העצמאות הלאומי של המדינה.
חג המסקל (Meskel):
לאחר שבתחילת חודש ספטמבר חוגגים את ראש השנה האתיופי, בסופו חוגגים את חג המסקל (צלב בשפה שמית עתיקה) – חג נוצרי אורתודוכסי, השני בחשיבותו באתיופיה, המצוין ברחבי המדינה למעלה מ-1,600 שנים ובא לסמל את התגלותו של הצלב עליו נצלב ישו על-ידי הקיסרית הקדושה הלנה, במהלך שהותה בירושלים במאה ה-4 לספירה. לפי המסורת הנוצרית, כדי למצוא את הצלב האמיתי הקימה הלנה מדורה, והעשן הקדוש שיצא ממנה הובילה למקום בו נמצא לבסוף הצלב. במהלך החגיגות מקובל להקים מדורות זכר לאותה מדורה של הלנה בטקס המכונה דמרה, והרחובות מתמלאים בעשרות אלפי חוגגים לבושים לבן ומצוידים בצלבים מרשימים בגדלים ועיצובים שונים. החג הוא פסטיבל לכל דבר, הכולל טקסים, תפילות ומנהגים דתיים ותרבותיים בכל רחבי המדינה. הרחובות צבעונים ומלאים בפרחי מסקל יפיפיים, המסמלים את תחילת עונה הפריחה.
רוצים לטייל באתיופיה? למגוון טיולים באתיופיה לחצו כאן
צור קשר
BOARDING PASS
בכל שאלה ובקשה צרו עמנו קשר ונשמח לסייע בטלפון:
03-7444422
במייל:
info@my-trip.co.il
או דרך הטופס הבא
>>