קהיר החדשה – בונים עיר במצרים
צפיפות אוכלוסין קשה באזור הבירה קהיר הובילה את ממשלת מצרים להחלטה מפתיעה – בניית עיר בירה מנהלית חדשה ובה ארמון נשיאותי מפואר, פרלמנט חדש לגמרי, בית אופרה מלאכותי, שכונות מגורים יוקרתיות ופארקים רחבי ידיים. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על העיר החדשה שמתוכננת לקום במדבר המצרי
במרץ של שנת 2015, הודיעה בחגיגיות שר הבינוי של מצרים, על פרויקט חדש ושאפתני של בניית בירת מצרים החדשה אשר תמוקם כ-50 ק"מ מזרחית לבירה קהיר. העיר החדשה, אשר נבנית ממש בימים אלו צפויה להיות עצומה בגודלה (כגודלה של סינגפור!) והיא ידועה כ"בירה המנהלית" או כ"קהיר החדשה". העיר נקראת "בירה מנהלית" מהסיבה הפשוטה שנשיא מצרים מתכנן להעביר את כל הממסדים הממשלתיים והצבאיים מהבירה קהיר המקורית לעיר חדשה זו כולל שגרירויות, סוכנויות ממשלתיות, הפרלמנט המצרי, הארמון הנשיאותי ומתחם צבאי שעולה בגודלו על בניין הפנטגון, מה שהופך אותו למבנה הצבאי הגדול בעולם.
למה בונים בירה חדשה?
הסיבה הרשמית – צפיפות אוכלוסין. האוכלוסייה במצרים מונה כ-105 מיליון בני אדם, רובם מרוכזים וחיים על שטח המונה 1%-2% משטחה הכולל של המדינה. רובה של מצרים הוא מדבר יבש בו תנאי המחייה קשים, ולכן מרבית התושבים חיים בקהיר (כ-20 מיליון איש), או בערים סמוכות באזור הדלתה וסביב לנהר הנילוס. דבר זה, מקשה מאוד על החיים במצרים כשהתושבים חיים בצפיפות נוראית. הפקקים הופכים לבלתי נסבלים, וכמעט ולא ניתן למצוא יותר שטח למחייה. לכן, התוכנית המקורית של ממשלת מצרים, בראשה עומד המנהיג א-סיסי, היא להקל על העומס בערים שמסביב לנילוס ולבנות עיר חדשה במדבר, שתספק תנאי מחייה טובים ואפילו תכלול נהר מלאכותי שידמה את הנילוס!
ומה הסיבה הלא רשמית? כזכור, בשנת 2011 בתקופת שלטונו של מובארק, מצרים עברה מהפכה כחלק משורת המהפכות של "אביב העמים הערבי". אז, אלפים הגיעו למחות בכיכר תחריר, הכיכר המרכזית בקהיר נגד המשטר, ובסופו של דבר אף הצליחו להפיל אותו. הביקורות נגד א-סיסי, טוענות שהוא בונה עיר חדשה זו, בשווי של מילוני דולרים, ולמרות שקהיר המקורית סובלת מהזנחה קשה, על מנת ליצור לעצמו עיר שתורכב כולה מתומכיו. על ידי כך שהוא מעביר לעיר זו אנשי ממשל, אנשי צבא ואנשים מהמעמד הגבוה בלבד, הוא דואג למנוע בעירו מהפכות ובכך מוודא שהמפכה במצרים לא תחזור על עצמה.
מה כוללת הבירה החדשה? את הבניין הגבוה ביותר בעולם
כאמור אחת המטרות העיקריות של הבירה החדשה במצרים היא לשכן את כל משרדי הממשלה ולהעתיק אותם מקהיר המקורית לזו החדשה. כולל- הפרלמנט המצרי ו-34 בניינים ממשלתיים שיבנו צמוד זה לזה (קצת כמו "המול" השדרה הממשלתית בוושינגטון) על שטח של 800 דונם. בנוסף, מתוכנן להיבנות בעיר רובע פיננסי הכולל גורדי שחקים ומבנה אחד שמושך את מרבית תשומת הלב הנקרא "אובליסק הבירה". מדובר במבנה עצום בגודלו המתוכנן להבנות עד שנת 2030 ולהגיע לגובה של קילומטר (!!) – מה שייקנה לו עם השלמתו את תואר "המגדל הגבוה בעולם", תואר ששייך כיום למגדל הבורג' כאליפה בדובאי. בין היתר בעיר החדשה הוקם (ואפילו כבר נחנך) המסגד השני בגודלו בעולם מסגד אל-פתאח אל-עלים. בנוסף, מצרים מתכוונת לארח בשנת 2022 את ועידת האקלים באזור חצי האי סיני בשארם-א-שח, ומתכוונת להגיש בקשה לאירוח אולימפיאדת 2036 ממש בעיר חדשה זו.
ומה אומרים תושבי קהיר?
כמו תמיד, חלק בעד וחלק נגד. הרוב המוחלט מבין שמדובר בעיר הפונה לקהל יעד מצומצם ביותר- האליטה של החברה המצרית ואנשים בעלי הון בלבד. ולכן חלקם לא שמחים על ההכרזה. אך אחרים, בוחרים לראות את הכוס החצי מלאה, מעצם העובדה שלפחות עם מעברם של אותם אנשים לבירה החדשה, הצפיפות תרד, הפקקים יצומצמו וכך גם אורח החיים של החיים בקהיר וסביבתה ישתפר.
מצרים היא מדינה תוססת ומלאת חיים עם עבר, הווה ועכשיו גם עתיד, מרתקים ומלאי עניין. טיול למצרים מעניק למבקר בה הצצה נדירה לחייהם של המצרים החיים לצד הנופים מתקופת מצרים העתיקה. רוצים להצטרף אלינו לטיול של פעם בחיים במצרים? דברו איתנו בטלפון 03-7444422 ונשמח לבנות לכם חלום של טיול במצרים המרתקת.
אולי יעניין אותך גם
בכל שאלה ובקשה צרו עמנו קשר
ונשמח לסייע בטלפון בין השעות
20:00-8:00: 03-744-4422
במייל: info@my-trip.co.il
או דרך הטופס הבא>